Karakteristike našeg

organskog začinskog bilja

100% organsko, što znači da je proizvodeno u strogo kontrolisanim uslovima

Visok procenat hranljivih materija, minerala i vitamina

Prelepog mirisa i ukusa

Povoljne cene


naši proizvodi

ORGANSKa žalfija

Sam naziv žalfije potiče od latinske reči salvare, što znači spasiti, izlečiti. Naime, stari Rimljani su žalfiju intenzivno koristili u lečenju raznih bolesti. Na engleskom se žalfija kaže sage, što označava mudrost, a koristili su je za stimulisanje koncentracije, povećanje pamćenja i dostizanje dugovečnosti.


ORGANSKI ruzmarin

Aromatični ruzmarin je još jedan u nizu lekovitih „bisera“. Stari Grci su ga posvetili boginji Afroditi, mađarska kraljica Elizabeta koristila za podmlađivanje, a kod nas je nezaobilazan detalj na svadbama. Od davnina se veruje da njegove iglice ublažavaju bol, pa su ga drevni narodi stavljali na rane.


ORGANSKa rukola

Rukola je zeleniš poprilično specifičnog, biberastog ukusa, sa listovima koji podsećaju na lišće hrasta. Veoma je zdrava, kalorijska vrednost joj je svega 5 kalorija po jednoj porciji. Neke od zdravstvenih koristi rukole uključuju smanjen rizik od raka, zdrave kosti i poboljšan vid.


ORGANSKI bosiljak

Zbog svog slatkastog i prijatnog mirisa jedan je od omiljenijih začina u mnogim prefinjenim kuhinjama sveta, pogotovo u italijanskoj i francuskoj kuhinji. Bosiljak sadrži u velikom procentu eterična ulja (linalol, estragol ili campher). U listovima ima ugljičnih hidrata, proteina, vitamina A i C i kiselina (oleanol i ursol).


ORGANSKI peršun listaš

Peršun listaš otvara apetit, pospešuje probavu, smanjuje nadimanje i grčeve u stomaku. Povoljno deluje na cirkulaciju krvi, pa se preporučuje srčanim bolesnicima. Upotrebljava se i u kozmetici i proizvodnji mirisa. Čaj od peršuna pospešuje rad bubrega i jetre i pomaže pri izlučivanju kamenca.


ORGANSKI francuski peršun

Zove se još i kovrdžavi peršun, zbog specifičnog izgleda listova. Ima blaži ukus nego obični, italijanski peršun. Koristi se u kozmetici, kulinarstvu, kao ukrasna i lekovita biljka. U kulinarstvu se češće koristi kao začin. Osim u kuhinji peršun se dosta koristi i u medicinske svrhe zbog svog diuretskog delovanja.


ORGANSKI origano

Origano za većinu ljudi predstavlja nezamenljiv dodatak picama, pa ga zbog toga mnogi nazivaju “pica-biljka”. Međutim, ova začinska biljka veoma je zastupljena u grčkoj, španskoj, italijanskoj i turskoj kuhinji. Potvrđeno je da je esencijalno ulje origana najjači poznati biljni antiseptik.


ORGANSKa mirođija

Mirođija je poznata začinska biljka, kod nas je odavno odomaćena, ali potiče iz centralne Azije. Cela biljka i plod imaju karakterističan prijatan začinski i aromatičan miris i ukus, ali je lek, zapravo, zreo plod, a ne lišće iako se koristi u obilatim količinama.


ORGANSKa majčina dušica

Majčina dušica poznata kao lek za mnoge bolesti, začin i konzervans. Onima koji pate od čestih upala bronhija, sekreta u plućima, imaju slabu probavu i neredovnu stolicu ili imaju reumatske bolove često se kao pravi spas nudi majčina dušica.


Scroll Up