Karakteristike našeg

organskog povrća

100% organsko, što znači da je proizvodeno u strogo kontrolisanim uslovima

Visok procenat hranljivih materija, minerala i vitamina

Prelepog mirisa i ukusa

Povoljne cene


naši proizvodi

organski KRASTAVAC

Krastavac je vrsta zeljastih biljaka iz porodice bundeva (Cucurbitaceae). Koristi se u ljudskoj ishrani kao povrće. Krastavac je izuzetno bogat mineralima, a posebno kalijumom. Krastavac je poznat kao namirnica koja dobro deluje na zdravlje celog organizma.


ORGANSKI paradajz

Zahvaljujući obilju likopena i vitamina C, paradajz (Solanum lycopersicum) po mišljenju stručnjaka predstavlja hranu protiv starenja. Ova dva sastojka potvrđeni su saveznici u borbi protiv slobodnih radikala, pri čemu likopen održava tkiva mladim i elastičnim, a vitamin C jača imunitet i organizam štiti od infekcija.


ORGANSKI čeri paradajz

Čeri paradajz zajednički je naziv za sve sorte i hibride ovog povrća koji daju male plodove. Veličine su kao krupna trešnja, pa otuda i potiče njihov naziv, s obzirom na to da na engleskom jeziku reč cherry znači trešnja. Najčešće je crvene boje, ali može biti i narandžast, žut ili bordo.


ORGANSKa paprika

Crvena, žuta, zelena, babura, kratka mesnata paprika, ili mala prgava papričica, sastavni su deo svake kuhinje, a po očuvanosti korisnih sastojaka najbolja je sveža. Sirova paprika, kao i spremljena u jelima, pomaže u lečenju mnogih bolesti i tegoba


ORGANSKa ljuta papričica

Ljuta papričica ima veliku primenu u kuhinjama širom sveta, ali i u medicini, te se zbog toga smatra za jednu od najzdravijih namirnica. Ljute papričice smanjuju nivo holesterola i triglicerida i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. 


ORGANSKa tikvica

Tikvica je jednogodišnja biljka puzavica iz familije bundeva, čiji se plod koristi u ljudskoj ishrani. Ovo povrće sadrži veoma malu količinu kalorija (17 kalorija na 100 grama) i kao takvo se preporučuje dijetama za mršavljenje.


ORGANSKa šargarepa

Šargarepa je jedno od najzdravijih povrća, jer sadrži dosta korisnih i lekovitih sastojaka. Kao hrana koristi se u celom svetu. Ima antimikrobno (antibiotičko) dejstvo i čisti organizam od toksina.


ORGANSKa boranija

Boranija je veoma hranljivo povrće iz roda mahunarki. Ima veliku biološku, a relativno malu energetsku vrednost, pa se preporučuje u dijetalnoj ishrani. Čisti organizam od toksina i leči mnoge bolesti. 


ORGANSKi grašak

Među brojnim mahunarskim biljkama grašak je jedna od najkorisnijih i najlekovitijih. Sveži plodovi sadrže zavidne količine vitamina C i E, koji se sušenjem gube, ali zato osušeni sadrže obilje vitamina B1, B2 i B3, vrlo važnih za metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti.


ORGANSKa rotkvica

Njeno latinsko ime Raphanus sativus znači kultivisani kupus. Rotkvica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Izvanredan je lek protiv žutice, jer normalizuje proizvodnju bilirubina. Kao prirodan diuretik uklanja višak tečnosti iz organizma.


ORGANSKI mladi luk

Mladi luk je prava vitaminska bomba koja vas čuva od raznih bolesti i jača vaše zdravlje. Bilo da ga jedete svežeg ili kao dodatak jelima, mladi luk će obogatiti vaš organizam vitaminima, mnogim mineralima, ali i fitohemikalijama, što ga čini jednom od najzdravijih namirnica.


ORGANSKa zelena salata

Zelena salata je bogata mineralima, pre svega kalijumom, koji jača imunitet i blagotvorno deluje na nerve, bubrege i srce. Takođe, obiluje kalcijumom koji deluje protivupalno i od izuzetne je važnosti za zdravlje kostiju, mišića i nerava.


ORGANSKa blitva

Blitva je izuzetno korisna povrtarska biljka, srodnica je spanaća i uzgaja se zbog izuzetno hranljivog lišća. Kultivisane su dve vrste, tako da je lepeza jela koja mogu da se naprave znatno šira nego od spanaća. Blitva je izuzetno delotvorna za podizanje imuniteta, a predstavlja i savršeni diuretik.


ORGANSKI spanać

Zbog velikog prisustva obilja minerala i vitamina, spanać zovu “kraljem povrća”. Samo u sto grama ima oko 1.400 miligrama mineralnih sastojaka. Spanać je izvanredan izvor vitamina C i beta karotena.


ORGANSKI raštan

Raštan ili raštika je višegodišnja biljka, sa velikim plavičasto-zelenim sočnim listovima. Male je hranljive vrednosti, 100 g jestivog dela sadrži 27 kalorija. Bogat je vitaminom C. Raštan sadrži supstance koje aktiviraju kreiranje enzima u jetri i na taj način pomaže neutralizaciji kancerogenih ćelija.


Scroll Up