?

ORGANSKI čeri paradajz

Čeri paradajz zajednički je naziv za sve sorte i hibride ovog povrća koji daju male plodove. Veličine su kao krupna trešnja, pa otuda i potiče njihov naziv, s obzirom na to da na engleskom jeziku reč cherry znači trešnja. Najčešće je crvene boje, ali može biti i narandžast, žut ili bordo.


Takođe, njegov ukus varira od kiselkastog do slatkastog. Čeri paradajz doprinosi zdravlju i lepoti kože, pre svega zahvaljujući vitaminu C koji učestvuje u izgradnji kolagena, proteina neophodnog za formiranje vezivnog tkiva.


Ovaj paradajz može da se proizvodi cele godine pod uslovom da se plastenici greju. Kao osnovni usev može da se gaji od početka marta do kraja oktobra. Plod ovog paradajza je izuzetno sladak. Sadrži dosta šećera, od 7% do 7,5%, dok običan ima 5,5% do 6% šećera. Ima lepo izbalansiran odnos šećera i ukupnih kiselina, tako da nije otužan i ima fin miris pravog paradajza. Postoje u nekoliko boja. Žuti čeri sadrži beta karoten, crveni sadrži likopen, a crni antocijan. Sva tri su antioksidansi.

Moguće je preuzimanje robe u Beogradu.

100%​
Organsko
Scroll Up