ORGANSKa rotkvica

Njeno latinsko ime Raphanus sativus znači kultivisani kupus. Organska rotkvica ima antibakterijska i antigljivična svojstva. Pomaže kod bolesti disajnih puteva, posebno kod kašlja i astme. Izvanredan je lek protiv žutice, jer normalizuje proizvodnju bilirubina. Kao prirodan diuretik uklanja višak tečnosti iz organizma.


Rotkvice su bogate vitaminima i folnom kisleniom. Vitamini su odlični za kožna oboljenja, a poboljšavaju i funkcionalnost jetre i žučne kese. Kao većina povrća, i rotkvice utiču na smanjenje holesterola, te su dobre za krvi i srce. Odličan su izvor antocijanina koji ne samo da daje boju rotkvici, nego ima puno benefita za srce, odlična je preventiva za rak i ima antiupalna svojstva.


Organske rotkvice su dobar izvor kalijuma a ovaj vitamin je povezan sa smanjenjem krvnog pritiska jer opušta krvne sudove i olakšava protok krvi. Zbog diueretičkih svojstava, organske rotkvice su dobre za čišćenju bubrega i krvi od nagomilanih toksina, a dezinfekciona svojstva ovog povrća pomoćiče da se spreči upala bubrega i stvaranje kamenčića.


Moguće je preuzimanje robe u Beogradu.

100%​
Organsko
Scroll Up