ORGANSKa blitva

Blitva je povrtarska biljka, srodnica je spanaća i uzgaja se zbog izuzetno hranljivog lišća. Kultivisane su dve vrste, tako da je lepeza jela koja mogu da se naprave znatno šira nego od spanaća. Blitva je izuzetno delotvorna za podizanje imuniteta, a predstavlja i savršeni diuretik. Spada u niskokalorične namirnice, kao i sve lisnato povrće. Smatra se idealnom namirnicom za održavanje telesne težine.


Organska blitva predstavlja bogat izvor minerala, kao što su kalcijum, natrijum, kalijum, gvožđe, magnezijum, fosfor. Zanimljivo je da blitva sadrži veću količinu gvožđa nego spanać.
Kao i druge biljke zelenih listova, organska blitva je bogata betakarotenom, koji se u unutrašnjosti organizma pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin u narodu je poznat i kao "vitamin za vid", jer njegovo prisustvo u organizmu garantuje dobro zdravlje očiju.


Zbog prisustva vitamina A, organska blitva pozitivno utiče i na zdravlje kože i kose. Vitamin A čini kožu nežnom, a kosu jačom. Sprečava isušavanje i infekcije kože, ubrzava zarastanje rana, posekotina i opekotina.

Moguće je preuzimanje robe u Beogradu.

100%​
Organsko
Scroll Up