Vila Ravijojla

Imanje Vila Ravijojla nalazi se u Krčedinu i njegova ponosna vlasnica je gospođa Lisa Brown. Imanje je dobilo naziv po Lisinoj majci Ravijojli, koja je bila veliki poštovalac zemlje i prirode.. Bila je to jedna izuzetna žena. Posedovala je ne samo fizičku već i magičnu unutrašnju lepotu, koja je zračila iz nje. Lepa, obrazovana, svesna sebe, a pri tom potpuno lišena sujete.

Jednom rečju - vila.

O nama

"To parče zemlje u Krčedinu nazvano imenom vile jeste vilinski prostor. Sremska zemlja obilato vrati sve što se u nju stavi. Zemlje, vode i sunca ima dosta. Kada se u nju ulože rad i ljubav, ta zemlja nas nagradi lepim plodovima. Stara sremska kuća, prilagođena savremenim zahtevima življenja, uz savremena kupatila, povremeno uključivanje klima uređaja, frižider i šporet, kompjuter i internet, terasu za odmor i fontanu ispred, blizu Dunava, u pomalo bajkovitom selu Krčedinu, dovoljna je da zarobi čoveka, da mu zameni sva čudesa belosvetska, da mu pokloni mir koga nema u uvek užurbanoj metropoli."


Lisa Brown, 

Vlasnica imanja Vila Ravijojla


tajna našeg organskog uzgoja

je u jednostavnosti


Napravili smo sredinu iz koje možemo direktno da uberemo voćku ili povrće i da ga zagrizemo u bašti, da osetim njegov potpuno prirodni miris i ukus i miris. Dobili smo, kako se to danas kaže “organsku hranu”. A ta organska hrana nije nikakva novootkrivena mudrost, već je to prirodna hrana, čist proizvod prirode, bez učešća savremene tehnologije, ako ne računamo mašine koje su sitnile i pripremale zemlju za sejanje i sađenje.


Od komšija koji drže krave niti je teško niti daleko nabaviti obično stajsko đubrivo. Umesto otrova kojima se biljke štite od raznih štetočina, sasvim je u redu opkoliti leje i čitavo imanje raznim vrstama lekovitih i začinskih biljaka. Zamislite, začinske biljke, koje su sastojci nekih čajeva i poboljšavaju ukus jela, jednostavno odbijaju štetočine! Njihovi mirisi postali su zaštitnici krastavaca ili paradajza, salate ili blitve, jagoda, rukole ili graška.Organski proizvodi

Na imanju gajimo organsko povrće i začinsko bilje. Svi naši proizvodi su 100% organski, za šta posedujemo sve neophodne certifikate.

Organsko povrće

Organsko začinsko bilje

Dogadjaji na imanju

Gospođa Lisa Brown je ueumorna kada je reč o organizovanju događaja na svom imanju u Krčedinu. Svake godine ovde se održava nekoliko manifestacija koje okupljaju ljude iz zemlje i inostranstva, iz sveta biznisa, nauke, kulture i medija. Cilj ovih manifestacija jeste pre svega druženje i dobar provod, ali i šansa za sticanje novih poslovnih kontakata.


Saznajte više


Scroll Up